A Working Lab, Göteborg
PROJEKT

A Working Lab, Göteborg

Efterklang har utfört den akustiska designen av A Working Lab i Göteborg. Byggnaden omfattar en mängd olika rum och utrymmen, såsom ett auditorium och en öppen entréhall med en avancerad rumsakustisk miljö.

Detaljer

Kund
Akademiska Hus

År
2017-2019

A Working Lab
Bakgrund

A Working Lab är en arena för innovation och samverkan, där idé- och kunskapsutbyten mellan akademi, näringsliv och samhällsaktörer ska uppstå. Byggnaden utgör den andra etappen vid Johanneberg Science Park på Chalmersområdet i Göteborg och uppfördes i perioden 2017-2019.

Uppdrag

På uppdrag av Akademiska Hus har Efterklang gjort den akustiska projekteringen av kontorshuset, som är uppfört med massivträstomme. Byggnaden innefattar bland annat en hörsal med högra krav på god akustik samt en entréhall med en avancerad rumsakustiksmiljö.

Resultat

En moderna och flexibel byggnad som erbjuder multifunktionella ytor för akademi och näringsliv. Byggnaden har tilldelats Miljöbyggnad Guld.

Kontaktperson
Efterklang employee
Andreas Colebring